Gjestefotograf Pål Hodne

Jeg har alltid vært glad i å ta bilder. Allikevel var det først når jeg fikk hund at fotointeressen tok av. Jeg fikk da et sterkt ønske om å bli en dyktig hundefotograf.

Selv om jeg fotograferer innen en rekke sjangere som barnefoto, bryllupsfoto osv er det innen hundefotografering jeg har funnet min nisje. Og hvor jeg har et sterkt definert og eget uttrykk. Jeg ønsker å skape minneverdige portretter av hunder. Portretter som skiller seg ut og som har noe ekstra ved seg.

Dette bildet tok jeg for å eksperimentere med forskjellige måter å bruke blits på. Jeg dro med min egen hund ut i skogen for en koselig treningsøkt for oss begge. Bildet er tatt med hjelp av to blitser for å lyssette hund og skape følelsen av sollys som kommer inn fra høyre bildekant.

Inge Asphoug

Vårsimla
Noen ganger er en så heldig å studere en reinflokk på nært hold. Slik var det denne gangen, en flokk på 2-300 dyr med utrolig mange storbukker. Bukkene går som regel i rene bukkeflokker hele året, men i slutten av august oppsøker de simleflokkene. Reinen er som regel på vandring men denne gangen slo den seg til ro på ei myr likeved der jeg lå. Dyrene dels sto, dels lå og noen holdt vekselvis vakt. I en stor flokk som dette er det som regel simlene som holder vakt – og blant disse igjen er det alltid ei enkelt som har det ansvarsfulle verv å føre flokken – varsimla . Bukkene er mer opptatt med å sloss med hverandre eller å holde rivaler unna. Det er alltid varsimla som bryter opp og fører flokken videre. Denne gangen var jeg så heldig at den kom nesten beint på meg. Dette bildet liker jeg godt – en kan se hvordan hun er på vakt og bruker alle sanser for om mulig å være fare. Lenger bak i myra kan en skimte hornspissene på de største bukkene.

Anette Romsås

På tur hjem.
Sauesank er et sikkert tegn på at nok en sommer er over – her er noen av favorittsauene mine på tur hjem fra en fin og rolig sommer på Ringebufjellet. Bildet er tatt med mobil på toppen av Øverlihøgda da jeg hentet ned første pulje av sauene våre, høsten 2020. Jeg er veldig glad i å gå i fjellet, selv om det er så mange plasser jeg vil gå tur, så føles det bestandig mest meningsfylt å gå tur i det området der sauene våre beiter – både for å se om alle har det bra, og bare for å gi de litt kos (og litt av matpakka mi…) Det føles godt å få de hjem igjen om høsten, da har vi iallfall full oversikt over hvor alle er og hvordan alle har det, selv om ikke alle sauene har like lyst til å dra hjem når vi henter de, og det er jo forståelig når de har et så fint feriested! 🙂 “Blomstene på fjellet er formet som klokker og stjerner. Sagnet sier at det er fordi vidda ligger så nær himmelen.” – Peder W. Cappelen

Stig Walter Nymoen

På tur innover Åsdalen en kveld i september dette år nådde vi igjen denne geiteflokken, gikk ut for å ta bilde, hele flokken snudde og kom stormende mot meg, ble momentant omringet av disse artige dyrene. Her er ett av bildene.

Aino-Anette Søreng

Smukksjøen ligger et steinkast fra Høvringen, i starten av vår første nasjonalpark, Rondane. Her ser man omgivelsene speile seg i en nesten stille sjø, og man kan skjønne hvorfor norske sagn og eventyr blir skapt.

Halldis Myhre Tvete

Detaljer – Siden jeg var barn, har jeg vært glad i portretter og skulpturer av mennesker. Dette bildet er fra tunet i Ringebu Prestegard hvor Kirsten Kokkins skulptur «Triangel» står – med tre nakne mennesker i en luftig triangel. Jeg synes det er interessant å se på detaljene og hvordan kunstneren gir liv til menneskefigurene, derfor dette nærbildet av ansiktet til en av personene. Kirsten Kokkin er født i 1951 i Oslo, debuterte i 1972 og flyttet til USA i 1987. Der har hun virket som billedhugger og pendlet mellom Oslo og Colorado i mange år. Hun har hatt flere separatutstillinger samt en rekke utsmykningsoppdrag, bl.a. skulpturene av dronning Sonja og dronning Maud i Slottsparken. Kokkin har også utmerket seg med å gjøre en rekke legemsstore skulpturer med dans som tema.

Egil Åmodt

Solnedgang på Rossevann i Kristiansand en julikveld.

Erik Flyen

Kanskje neste år?

Hilde Jordbruen

Tree of life

Lars Tvete

Bildet er av Friisbua ved Åstdalstjerna ved Friisveien). Den ble reist i 1880-årene av professor Jens Andreas Friis (1821–1896) som kom til Ringebu for å jakte sammen med sine kamerater mange år. Han skrev boka «Til fjells i feriene» om friluftslivet i fjellet med mange interessante historier fra Ringebu i 1876.

Tor Ivan Boine

Rondablikks nordlys – Det er ikke så ofte vi får oppleve nordlyset her i sør. Men av og til så slår det skikkelig til! Men denne oktober-kvelden i 2016 var vi heldige! Her ved Furusjøen på Kvamsfjellet med Rondane i midten.

Ingolf Morten Bones

Løvemunn ( A. majus) Flere arter brukes som prydplanter og særlig prydløvemunn. Denne arten har 3 cm. lange blomster som finnes i svært mange farger. Prydløvemunn stammer fra Sør-Europa og er egentlig flerårlig. Dyrkes som ettårig sommerplante i Norge. Bildet er tatt med Lumix G90 med en Olympus 60 mm 1:2,8 Macro. Ole Brumm, du har en flue på nesen din, sa Nasse Nøff. -Si i fra når det kommer en til, så kan de bli venner, sa Ole Brumm (Sitat: fra Ole Brumm og vennene hans, Alan Alexander Milne (1882-1956, britisk)