Gjestefotograf Jørn Areklett Omre

Har jobbet med foto i ca. 35 år.
Fotograferer hovedsakelig natur og landskap, små og store som min spesialitet, med ønske om å gi bildene ett uttrykk og identitet.
Har også fått en forkjærlighet for fugler og dyr, da jeg for tiden er bosatt i de
dype skoger, øst for Oslo, mot Sverige.
Er en skogsromantiker, og følelser vekkes til live, når især gammelskogen
åpenbarer seg med myk mose og vakre ”døde” trær…
Er medlem av foreningen Norske Naturfotografer / NN, hvor jeg også har sittet som
leder i en tidligere periode.
Har hatt flere separatutstillinger, og deltatt på en rekke andre utstillinger.
Var hovedutstiller i 2011 og 2016, på Junikveld, på Oppistun, Hans Børlis fødested.
I 2006 fikk jeg gull i kategorien landskap og sølv i åpen klasse for mitt bilde fra
Rondane, i den prestisjefylte konkurransen Utsnitt, nå Gullsnitt.

Bildet ble tatt med et ønske om å vise det estetiske uttrykket mellom menneske og natur. Utfordringen var å få til et skulpturelt uttrykk, hvor stein-bordet, menneske og landskapet er NATUREN

Anette Romsås

Peer Gynt Har jeg ikke vært? Jeg må nesten le! Peer Gynt har vært noe annet, skal vi se! Nei, knappestøper, du dømmer i blinde. Kunne du syne meg i nyrene inne, så ville du treffe bare Peer og Peer, og ikke noe annet og heller ikke mer. Knappestøperen Det er ikke mulig. Her har jeg min ordre. Se, her står skrevet: Peer Gynt skal du fordre. Han har budt sitt livs bestemmelse tross. I støpeskjeen med ham som mislykket gods.

Stig Walter Nymoen

Skapt av mennesket. bilde fra Oslo byen er tatt januar 2017

Aino-Anette Søreng

Tittel: Getting Ready Dette bildet er et av mange i en serie fotografier jeg tok av Fossetts Circus i Dublin. Dette sirkuset fulgte jeg over en periode på 2 måneder og ble godt kjent med de som jobbet både på og bak scenen. Det å bo og være en del av et sirkus er en livsstil, noe jeg har prøvd å dokumentere, og en blanding mellom nytt og gammelt. Her ser vi en ung jente gjøre seg klar for kveldens show, i en litt sliten campingvogn. Men det viktigste er publikum og hva en skaper av spenning og øyeblikk i teltet, og ikke hvordan man bor. Viktigheten er å glede andre.

Halldis Myhre Tvete

Menneske Motivet så jeg under Multikulti-dagen i Ringebu – en fin dag i landsbyen vår! I sjakk er det mange valgmuligheter. Det er det også i livet. En god start kan være avgjørende, men det kan være like viktig å ta riktige valg senere. Utholdenhet og konsentrasjon. En liten glipp og man kan tape – eller man kan klare å ta seg inn igjen. Et liv kan være kort eller langt, akkurat som et parti sjakk. Det kan by på spenning og mestringsfølelse, men det kan også være kjedelige partier. Det har mørke og lyse sider, akkurat som de svarte og hvite sjakkbrikkene. Men livets brikker har mange flere fargenyanser. Dette lille mennesket er i starten av spillet – med hele livet og alle muligheter foran seg.

Erik Flyen

Til tema Mennesker er Andre Bjerkes dikt enestående vakkert. Åtte roser vil jeg gi deg: En fordi du er så pen. En for alle drømmer i deg. (Lar du meg få plass i en?) En fordi du er en hulder. En fordi du er en ånd. En for trykket av din skulder. En for varmen av din hånd. En for håpet, en for slottet vi skal bygge. Det blir åtte- åtte roser som vil tørste efter å få være nu hos den niende og største ville rose – som er du…

Hilde Jordbruen

Synet av disse to små menneskene i startgropa til livet rører meg på en helt spesiell måte. Jeg tror det er fordi samfunnet føles så kaldt for tiden. Mange mennesker er alene og ensomhet er et voksende tabu. Da er det så godt å tenke på disse to som alltid vil ha hverandre. Tøybamsen som mange får som substitutt for menneskelig selskap trengs ikke her. Bamsen får sin egen egen kurv. Og en kurv står tom fordi det er mye hyggeligere å dele den andre.

Lars Tvete

For tema «Menneske» ville jeg velge et motiv av folk i arbeid. Folk fra mange land søker arbeide som jordbærplukkere i Norge. De kommer tilbake år etter år og hjelper oss med å berge avlingen. Jorda blir holdt i hevd. Det er viktig og meningsfylt arbeide. Jeg tar med noen strofer om dette fra Ringebusangen til Hovdhaugen: «Gamle Ringebu, bygda vår Odla gjennom tusen år Kjønås ligg med fruktbar mold. Moldtekt åker, grøn og vakker, lover aks og mange foll. Gud velsigne bygda vår. Sign ei gamal gråna mor! Sign du alt som veks og gror!»

Linn-Anette Vang Berget

The body is meant to be seen, not all covered up! – Marilyn Monroe Dette er et aktbilde som er tatt i en low-key bildestil. Her må man bruke lys og skygge på en måte som fremhever de formene man ønsker. Jeg liker denne stilen for at det viser de kvinnelige formene på en god og spennende måte uten å avsløre for mye. Jeg liker å leke med lys og skygge på denne måten, for modellene kan få et helt nytt syn på seg selv og egen kropp, selv om det kan være skummelt i starten av en slik fotoshoot.

Tor Ivan Boine

Vi liker at du liker. Vi vil at du skal like.

Ingolf Morten Bones

STORE SKO Å FYLLE Hadde disse skoene kunne prate, ville vi fått mang ei historie om en murers hverdag. Gjennom 50 år har denne veska bært på mange gode matpakker og utallige liter med melk og kaffe. Det skal vel mye til for at de barneføttene som står i skoene, vil bli murer som sin oldefar. DEN SOM GÅR OG VENTER PÅ Å ARVE ET PAR SKO, KAN BLI KALD PÅ BEINA GANSKE LENGE (kilde Aksel Sandemose)

Inge Asphoug

Bildet er tatt etter endt dag på Hunderfossen. Alt var prøvd og slitene var vi på vei ut porten. En liten stopp og klart fotoapparat ble til et portrett. I utgangspunktet ikke helt perfekt – litt uskarpt og litt for lang avstand. Etter en omgang med kraftig beskjæring, oppskarping, kontrast og konvertert til svart/kvitt ble det et flott portrett.