Bildet er fra Skagen i Danmark. For en som er oppvokst i innlandet er havet fascinerende, spesielt med det fine lyset som er i Skagen. Denne morgenen var intet unntak. På en morgentur møtte jeg denne mannen som var ute og luftet hunden. Havet, stranden og fuglene sammen med mannen og hunden ble et fint motiv. Jeg tok mange bilder, flest der fuglene satt rolig, men likte best dette der fuglene er i lufta.

Gjestefotograf Daniel Shay Lunt

Jeg har vært en aktiv hobbyfotograf siden 2006, da jeg kjøpte mitt første DSLR kamera.
For å få best mulig nytte av dette gikk jeg et 20 timers fotokurs på Folkeuniversitetet.
Dette er all min fotografiske «utdannelse» Jeg har alltid vært glad i å eksperimentere, noe mange av mine bilder gjenspeiler.
Jeg kaller meg gjerne en kjøkkenbenkfotograf.
I det siste så har jeg beveget meg litt mer over til konsertfoto og actionfoto,
men jeg trekkes alltid tilbake til eksperimenteringen.
Mitt medlemskap i Lillehammer Kameraklubb gir meg månedlige utfordringer i konkurransen «Månedens bilde» Bildet du ser her ble tatt til en av disse
med tema «Vann».
Jeg sitter også i Ungdomsutvalget til Norsk Selskap For Film og Foto(NSFF).
Det er relativt nyoppstartet og vi skal jobbe for å øke rekrutering av ungdom til alle lokale kamera/fotoklubber som er medlem av forbundet.

Jeg føler at dette bildet representerer meg godt som fotograf. Dette bildet ble til etter å ha sett et lignende bilde på nett. Det bildet var tydelig manipulert i Photoshop, eller lignende program, men jeg ville forsøke å gjøre det uten manipulasjon. Etter å ha boret hull i lyspæra og fylt den med vann for så å lime igjen hullet, satte jeg pæra på et lysbord. Jeg plasserte en blitz som lyste på et vitt a4 ark som utgjør bakgrunnen. På høyre side plasserte jeg er rødt ark og på venstre siden plasserte jeg et sort ark. Bildet er tatt men et Nikon D500 med et Sigma 17-50mm objektiv. Brennvidden er satt til 50mm, blender F4,5 med 1/60sek lukker. Kamera sto selvfølgelig på stativ. For å få bevegelse i vannet ristet jeg på bordet under opptak.
Jeg føler at dette bildet representerer meg godt som fotograf. Dette bildet ble til etter å ha sett et lignende bilde på nett. Det bildet var tydelig manipulert i Photoshop, eller lignende program, men jeg ville forsøke å gjøre det uten manipulasjon. Etter å ha boret hull i lyspæra og fylt den med vann for så å lime igjen hullet, satte jeg pæra på et lysbord. Jeg plasserte en blitz som lyste på et vitt a4 ark som utgjør bakgrunnen. På høyre side plasserte jeg er rødt ark og på venstre siden plasserte jeg et sort ark. Bildet er tatt men et Nikon D500 med et Sigma 17-50mm objektiv. Brennvidden er satt til 50mm, blender F4,5 med 1/60sek lukker. Kamera sto selvfølgelig på stativ. For å få bevegelse i vannet ristet jeg på bordet under opptak.

Inge Asphoug

Bildet er fra Skagen i Danmark. For en som er oppvokst i innlandet er havet fascinerende, spesielt med det fine lyset som er i Skagen. Denne morgenen var intet unntak. På en morgentur møtte jeg denne mannen som var ute og luftet hunden. Havet, stranden og fuglene sammen med mannen og hunden ble et fint motiv. Jeg tok mange bilder, flest der fuglene satt rolig, men likte best dette der fuglene er i lufta.
Bildet er fra Skagen i Danmark. For en som er oppvokst i innlandet er havet fascinerende, spesielt med det fine lyset som er i Skagen. Denne morgenen var intet unntak. På en morgentur møtte jeg denne mannen som var ute og luftet hunden. Havet, stranden og fuglene sammen med mannen og hunden ble et fint motiv. Jeg tok mange bilder, flest der fuglene satt rolig, men likte best dette der fuglene er i lufta.

Anette Romsås

“Sammen skal vi leve hver søster og hver bror, små barn av regnbuen og en frodig jord” Bilde fra Friisvegen nedenfor Remdalshøgda.
“Sammen skal vi leve hver søster og hver bror, små barn av regnbuen og en frodig jord” Bilde fra Friisvegen nedenfor Remdalshøgda.

Stig Walter Nymoen

Kjørende langs riksvei 27 over Venabygdsfjellet en aften i sommer så traff vi på disse staselige dyrene, jeg satte fra meg bilen og slo følge med dem til fots ett stykke på veien. Dette er ett av mange bilder fra den turen.
Kjørende langs riksvei 27 over Venabygdsfjellet en aften i sommer så traff vi på disse staselige dyrene, jeg satte fra meg bilen og slo følge med dem til fots ett stykke på veien. Dette er ett av mange bilder fra den turen.

Aino-Anette Søreng

Høsteventyr For de som har vokst opp på gård med sauer, er høsten like spennende som våren. En uke i strekk går vi i fjellet og henter hjem sauen etter at de har hatt en fin sommer i fjellet. Spenningen er stor - kommer alle hjem og har lammene vokst seg store og fine. Sauesank er en sosial setting, de fleste ser fram til når august går over til september. Skrøner og historier blir formidlet videre til nye generasjoner og diskusjoner om hvor veien videre går er temaer som blir tatt opp under disse dagene. Og alt innrammes av høstens mange flotte naturopplevelser i et fargerikt landskap. Det er rett og slett et høsteventyr, som man ser fram til hvert år.
Høsteventyr For de som har vokst opp på gård med sauer, er høsten like spennende som våren. En uke i strekk går vi i fjellet og henter hjem sauen etter at de har hatt en fin sommer i fjellet. Spenningen er stor – kommer alle hjem og har lammene vokst seg store og fine. Sauesank er en sosial setting, de fleste ser fram til når august går over til september. Skrøner og historier blir formidlet videre til nye generasjoner og diskusjoner om hvor veien videre går er temaer som blir tatt opp under disse dagene. Og alt innrammes av høstens mange flotte naturopplevelser i et fargerikt landskap. Det er rett og slett et høsteventyr, som man ser fram til hvert år.

Halldis Myhre Tvete

De store blomstene på kvitbladtistelen har alltid virket tiltrekkende på meg, både med fargen og det at blomsten minnet meg om fars barberkost. I tillegg lukter de honning. I sommer gikk jeg en tur langs bygdavegen og så noen fine tistler, og tenkte at nå skal jeg se litt nærmere på hva som er inni når en kommer på nært hold og bruker makro-objektiv. Jeg ble helt trollbundet, for plutselig så jeg inn i en slags skog med gjennomskinnelige, glassaktige søyler med mørkrosa hjerter i toppen. Det var noe helt uvirkelig å få se dette. Ellers var blomsten slik den pleier, full av fluer og andre insekter med flotte mønster på vingene og mange farger i solskinnet. Det var også et spennende motiv, men det å dukke ned i dypet var noe helt annet. Tror jeg kunne stått der i dagevis og studert detaljene. Det er sånne opplevelser som gjør at jeg er hekta på makrofotografering. Jeg får se så mye vakkert og spennende som jeg ikke visste eksisterte. For meg ble disse små hjertene også et symbol på kjærligheten til naturen.
De store blomstene på kvitbladtistelen har alltid virket tiltrekkende på meg, både med fargen og det at blomsten minnet meg om fars barberkost. I tillegg lukter de honning. I sommer gikk jeg en tur langs bygdavegen og så noen fine tistler, og tenkte at nå skal jeg se litt nærmere på hva som er inni når en kommer på nært hold og bruker makro-objektiv. Jeg ble helt trollbundet, for plutselig så jeg inn i en slags skog med gjennomskinnelige, glassaktige søyler med mørkrosa hjerter i toppen. Det var noe helt uvirkelig å få se dette. Ellers var blomsten slik den pleier, full av fluer og andre insekter med flotte mønster på vingene og mange farger i solskinnet. Det var også et spennende motiv, men det å dukke ned i dypet var noe helt annet. Tror jeg kunne stått der i dagevis og studert detaljene. Det er sånne opplevelser som gjør at jeg er hekta på makrofotografering. Jeg får se så mye vakkert og spennende som jeg ikke visste eksisterte. For meg ble disse små hjertene også et symbol på kjærligheten til naturen.

Erik Flyen

Bildet er til et dikt av Hans Børli. LENGSELEN Den som har lengselen i seg er aldri fattig. Lengselen kan legge en blå kongekappe selv over tiggerens magre skuldrer.
Bildet er til et dikt av Hans Børli. LENGSELEN Den som har lengselen i seg er aldri fattig. Lengselen kan legge en blå kongekappe selv over tiggerens magre skuldrer.

Hilde Jordbruen

Korpamoen Vilhelm Mobergs bøker om utvandrerne er kjent for mange. Både gjennom bøkene og filmene med Liv Ulmann og Max von Sydow i hovedrollene som Kristina frå Duvamåla og Karl-Oskar. Her på denne «husmannsplassen» som tilhørte Bondeskog, bosatte han den fiktive familien Kristina og Karl-Oskar Nilsson. Boken kom ut i 1949 og først da ble dette stedet nevnt som Korpamoen. I sommer var jeg med på en biltur i Sverige der vi oppsøkte flere av de sentrale stedene i fra Utvandrerne. Korpamoen var et av dem. Bildet er tatt i 4-5 tida på morgenen. På den tiden folk sto opp og begynte å jobbe. I stille morgensol der ikke ett menneske var å se eller høre, lå det lille torpet der langt inni skogen. Rart å tenke på at det stedet hadde huset så mange mennesker og sett så mye slit. Smålandsemigrantenes liv var ikke noen dans på roser selv om stedet ser aldri så idyllisk ut i dag.
Korpamoen Vilhelm Mobergs bøker om utvandrerne er kjent for mange. Både gjennom bøkene og filmene med Liv Ulmann og Max von Sydow i hovedrollene som Kristina frå Duvamåla og Karl-Oskar. Her på denne «husmannsplassen» som tilhørte Bondeskog, bosatte han den fiktive familien Kristina og Karl-Oskar Nilsson. Boken kom ut i 1949 og først da ble dette stedet nevnt som Korpamoen. I sommer var jeg med på en biltur i Sverige der vi oppsøkte flere av de sentrale stedene i fra Utvandrerne. Korpamoen var et av dem. Bildet er tatt i 4-5 tida på morgenen. På den tiden folk sto opp og begynte å jobbe. I stille morgensol der ikke ett menneske var å se eller høre, lå det lille torpet der langt inni skogen. Rart å tenke på at det stedet hadde huset så mange mennesker og sett så mye slit. Smålandsemigrantenes liv var ikke noen dans på roser selv om stedet ser aldri så idyllisk ut i dag.

Lars Tvete

Bildet er tatt i september. Storskarven har slått seg ned på ei sandbanke der Laugen vier seg ut og danner Losna-vatnet. Et flott motiv. Fuglene satt rolig i tåka. De var så langt unna at jeg ikke trengte å skjule meg. Jeg fant fram telelinse og satte kameraet på et stødig stativ. Jeg kunne ta meg god tid og tok mange bilder. Noen av skarvene slo ut vingene og fløy en runde. Noen måker seilte gjennom tåka. Ei kråke satt for seg selv og vi kunne skimte noen vadefugler. Vi stod lenge og gledet oss over fuglelivet. Godt å vite at bevaring av mangfoldet i naturen har stor vekt når nye veger og anlegg planlegges. Vi var heldige som fant et brukbart sted å stoppe for å fotografere. Vegene i Norge byr på mange flotte motiv, men ved hovedvegene er det ofte vanskelig å finne en stoppe-plass for å fotografere. Når jeg har tid kjører jeg lokalvegene framfor E6.
Bildet er tatt i september. Storskarven har slått seg ned på ei sandbanke der Laugen vier seg ut og danner Losna-vatnet. Et flott motiv. Fuglene satt rolig i tåka. De var så langt unna at jeg ikke trengte å skjule meg. Jeg fant fram telelinse og satte kameraet på et stødig stativ. Jeg kunne ta meg god tid og tok mange bilder. Noen av skarvene slo ut vingene og fløy en runde. Noen måker seilte gjennom tåka. Ei kråke satt for seg selv og vi kunne skimte noen vadefugler. Vi stod lenge og gledet oss over fuglelivet. Godt å vite at bevaring av mangfoldet i naturen har stor vekt når nye veger og anlegg planlegges. Vi var heldige som fant et brukbart sted å stoppe for å fotografere. Vegene i Norge byr på mange flotte motiv, men ved hovedvegene er det ofte vanskelig å finne en stoppe-plass for å fotografere. Når jeg har tid kjører jeg lokalvegene framfor E6.

Linn-Anette Vang Berget

Synne, bare 7 dager ung. Nyfødt-bilder er et fantastisk minne å henge på veggen :) Nyfødt-fotograferingen må taes før babyen er 10 dager gammel, da babyen er mest formbare i den tidlige perioden :) Og de mister dette nyfødt preget så utrolig fort.
Synne, bare 7 dager ung. Nyfødt-bilder er et fantastisk minne å henge på veggen 🙂 Nyfødt-fotograferingen må taes før babyen er 10 dager gammel, da babyen er mest formbare i den tidlige perioden 🙂 Og de mister dette nyfødt preget så utrolig fort.

Tor Ivan Boine

En sen kveld mellom Karasjok og Lakselv i Finnmark. Jeg og en kompis som også heter Tor parkerer bilen ved ved bålplassen. Vi ser en campingbil med finske skilter. I det øyeblikket vi går ut av bilen blir vi angrepet av horder med mygg! Jeg kaster av meg sekken og tar frem myggsprayen og nesten tømmer den. Tor fyrer i bålet. Røyken fra bålet skremmer bort myggen. Jeg hører noen folk fra campingbilen snakker. Det er ikke finsk jeg hører. En mann og hans kone kommer ut. Vi hilser. De er fra Nederland. De har leid bilen i Finland og er på vei til Nordkapp. De har en årlig tradisjon hvor de alltid ferierer i Norden. I over 10 år har de feriert i Norden, med sine tre barn. Rundt bålet sitter vi og nyter den fargerikesolnedgangen.
En sen kveld mellom Karasjok og Lakselv i Finnmark. Jeg og en kompis som også heter Tor parkerer bilen ved ved bålplassen. Vi ser en campingbil med finske skilter. I det øyeblikket vi går ut av bilen blir vi angrepet av horder med mygg! Jeg kaster av meg sekken og tar frem myggsprayen og nesten tømmer den. Tor fyrer i bålet. Røyken fra bålet skremmer bort myggen. Jeg hører noen folk fra campingbilen snakker. Det er ikke finsk jeg hører. En mann og hans kone kommer ut. Vi hilser. De er fra Nederland. De har leid bilen i Finland og er på vei til Nordkapp. De har en årlig tradisjon hvor de alltid ferierer i Norden. I over 10 år har de feriert i Norden, med sine tre barn. Rundt bålet sitter vi og nyter den fargerikesolnedgangen.

Ingolf Morten Bones

I sommer kjørte jeg og min samboer kystriksveien fra Namsos til Bodø. Dette bildet er tatt på øya Dønna som ligger i Nordland fylke (Helgeland). En fantastisk plass med rikt dyreliv og med midnattssol ble dette en uforglemmelig kveld og natt. Bildet ble tatt med Sony fullformat 27-70. Tidspunktet er 13. juni kl. 01.00 Sitat av Jan E. Skagen “Så vakkert kan det være i det fargespill som rår den røde horisonten ei sol som ei går ned gir lys og ro i sinnet det er midnattssol og fred
I sommer kjørte jeg og min samboer kystriksveien fra Namsos til Bodø. Dette bildet er tatt på øya Dønna som ligger i Nordland fylke (Helgeland). En fantastisk plass med rikt dyreliv og med midnattssol ble dette en uforglemmelig kveld og natt. Bildet ble tatt med Sony fullformat 27-70. Tidspunktet er 13. juni kl. 01.00 Sitat av Jan E. Skagen “Så vakkert kan det være i det fargespill som rår den røde horisonten ei sol som ei går ned gir lys og ro i sinnet det er midnattssol og fred