Gjestefotograf Marije Baan-vd Velden

Hei, jeg heter Marije Baan og er født i 1982 i Nederland
Min mann og jeg hadde en drøm, og det var å flytte til Norge
å bosette oss i Ringebu.
Vi flyttet til Gausdal høsten 2019.
I månedskifte mai/juni skal drømmen bli virkelighet ved at vi
flytter til Ringebu.
I Nederland jobbet jeg som bryllupsfotograf på heltid.
Mitt ønske er å fortsette denne jobben her i Ringebu.
I tillegg til bryllupsfotografering har jeg spesialisert meg på
hest og hundefotografering som heter
“Moments Like This Photography”.
Hest har alltid vært min store interesse sammen med hunder.
I Nederland er jeg utdannet som lærer.
Jeg har også drevet med kurs i fotografering. Noe som jeg ønsker å fortsette med.
Jeg elsker å være ute i naturen, som gir meg ro i hodet og hjerte.
Jeg gleder meg å flytte til Ringebu hvor jeg håper jeg kan møte hyggelige mennesker.
Vi kan gjerne bli litt bedre kjent over en kopp te eller kaffe og en prat.
Du finner meg på nett.
Hjemmesiden min er www.marijebaan.com eller www.mlt-photography.com
Jeg er alltid åpen for en hyggelig kontakt. Bare send meg en melding

Jeg tok dette bildet siste sommer i grimsdalen. Lyset var veldig bra og jeg fotograferte hesteflokken der. En veldig flott opplevelse! Etterpå gikk vi tilbake til bilen og der sto denne fjordhesten. Helt alene, helt rolig. Det var et kjempefint øyeblikk.

Anette Romsås

Bare noen sekunder gammel lamunge – født rett inn i “coronatiden” Selv om hele landet ble stengt så går livet sin vante gang i fjøsene rundt omkring i landet. Her hos oss har vi 86 søyer som skal ha lam i perioden 20. april – 20. mai, og de søyene bryr seg ikke så mye om det er “lockdown” i hele landet eller ikke – lammene må ut uansett! Vårens vakreste eventyr for oss sauebønder bringer med seg både gleder og sorger, energipåfyll og total utmattelse. Vi gleder oss hvert år til lamminga begynner – og hvert år gleder vi oss til den er over. I en tid hvor alt er litt unormalt så er det ganske godt å åpne døra til sauefjøset, og vite at de som bor der ikke er interessert i siste nytt om corona-situasjonen, det eneste de er opptatt av er bøtta med kraftfor!

Stig Walter Nymoen

Ett menneske isolert fra elementene.
Denne portalen finner dere i en park i Tretten sentrum, ett monument over det gamle Tretten,
like ved renner elven Moksa som under flommen i 1995 tok nytt løp og raserte deler av Tretten sentrum

Aino-Anette Søreng

Smukksjøen ligger et steinkast fra Høvringen, i starten av vår første nasjonalpark, Rondane. Her ser man omgivelsene speile seg i en nesten stille sjø, og man kan skjønne hvorfor norske sagn og eventyr blir skapt.

Halldis Myhre Tvete

Isolasjon Temaet fenget ikke meg – synes det har vært nok isolasjon. Men det er en utfordring å finne bilder til noe du ikke er så begeistret for. Dessuten er det veldig lærerikt. Personen på utedoen er i hvert fall ganske isolert, særlig i gjerningsøyeblikket. Men en stund i isolasjon på en gammeldags utedo kan være berikende også. Det er en egen fred og ro å sitte der, og hvis det er gamle aviser å lese i, er det litt underholdning. For dagens unge må en kanskje fortelle at det var vanlig å bruke avispapir som toalettpapir. Det ble mjukere og mer behagelig om en krøllet det sammen og gnubbet det litt før bruk. Jeg var 6-7 år da vi fikk vannklosett i huset. Det var kjempegodt, særlig om vinteren. Jeg likte ikke å gå på utedoen i vinterkvelder. Det kunne være veldig kaldt, og noen ganger hørte en reven som skrek og det var nifst. En satt ikke unødvendig lenge i denne isolasjonen vinterstid. Til slutt vil jeg takke do-modellen min på det varmeste!

Egil Åmodt

Imsdalen, et vakkert avsides sted hvor mobildekning er fullstendig blokkert, herav min tolkning av isolasjon som er temaet i denne utstillingen.
Dette er lille Henry som for første gang vasser i Nordre Imssjøen ved Butangen en varm sommerdag.

Erik Flyen

Bilde tittel: REKVIEM (Dødsmesse) Tro ikke frosten som senker en fred av sne i ditt hår.
Alltid er det på jorden et sted tidlig vår. Tro ikke mørket når lyset går ned i skumringens fang.
Alltid er det på jorden et sted soloppgang. -Andre Bjerke

Hilde Jordbruen

Isolert men ikke ensom.

Lars Tvete

Vi har en trivelig kattepus. Han er sosial, vil ha kos og kontakt. Men ute en han en ensom jeger. Tålmodig på vakt. Mitt motiv ble en oppvakt, sjølstendig, isolert katt.

Tor Ivan Boine

En ny tid truer.

Ingolf Morten Bones

Tema “ISOLASJON” Med bakgrunn i den tiden vi nå lever i, og har levd i siden midten av mars, ønsket jeg å skape et bilde med håp og framtid.

Bildet er tatt av et kjellervindu der hvor gamle Våle hovedbygning stod.
Den lille figuren nederst i bildet er isolert fra omverden, og er utstyrt med verneutstyr, med henblikk på corona/Covid-19 smitte.
Den blå himmel bak gitteret gir håp om lempelser i restriksjonene.
Etter at isolasjonen er over vil hele himmelen være blå. Forholdet mellom den lille figuren og resten av bildet gir oss et innblikk i at dette vil ta tid, men sammen rir vi den av.

“Det er ingen fortid vi kan bringe tilbake ved å ønske det. Det er bare et evig nå som bygger og skaper noe nytt og bedre ut av fortiden”
-Goethe

Inge Asphoug

Isolasjon er tema for denne utstillinga, og jeg ønsket å lage et bilde som gir utrykk for hva jeg, og sikkert mange med meg, følte da Norge ble stengt ned i mars.

Bildet er satt sammen av fire bilder. Jeg begynte med et bilde av himmelen – et bilde jeg tok i tordenvær ved Friisveien for noen år siden. Oppå det la jeg coronaviruset – trakk det litt til siden slik at himmelen kom fram. Fargene på viruset «dempa» jeg slik at de ikke ble så framtredende.

Bildet av gutten er barnebarnet – tatt for mange år siden. Portrettet ble gjort om til svart/kvitt og mange fargetoner ble prøvd – i grått, blått og brunt, før jeg kom fram til denne.
Tok vekk bakgrunnen i bildet og la dette helt til venstre slik at alle bildene kom fram. Nå var det tre bilder – og for å få fram alle lagene måtte jeg øke gjennomsiktigheten i bildene.
Om jeg ikke hadde gjort dette ville kun det øverste bildet vært synlig. Nå kunne en se gjennom alle lagene.

Oppå disse tre bildene la jeg et bilde av regnvær på ei glassrute for å forsterke inntrykket av isolasjon. Endelig – etter mye arbeid på pc, grubling, prøving og feiling ble bildet ferdig.

Et bilde jeg ble veldig fornøyd med og som jeg syns illustrerer hvordan vi hadde det i mars.

Comments