Klematis med store blomster er spennende og litt eksotisk. Denne bor i hagen min på Kjønnås og har kommet med noen få blomster i år. Jeg er spent på å se om den klarer vinteren. Å gå tett på blomstene med kameraet er noe av det mest spennende med fotografering for meg. Det er så mange detaljer i selve blomsten, det er spennende bladformer og jeg prøver å fange sjelen til blomsten. Makrofotografering er for meg læring og undring - det er så mye vakkert i naturen. Det er mange flotte og spennende hageplanter, men de største opplevelsene med kamera har jeg nok hatt med de ville vekstene

Gjestefotograf Claus Køltzow

Claus Køltzow er født i Oslo 1943. Han er medlem av Norsk Ornitologisk Forening.
Køltzow har tidligere blant annet hatt utstillinger ved Weidemannsamlingen i Ringebu, Finnerud i Sørkedalen og Kikutstua i Nordmarka, Oslo.
Han har alltid likt å ferdes i Marka. Helt fra barnsben av har turer hele året inspirert
ham til å studere og nyte opplevelsene i naturen. Han er spesielt glad i norsk og nordisk natur.

Kongeørnbildet er tatt i Telemark januarmåned i 2015 med skikkelig snøføyke. Satt to dager i skjul, hver dag ca. 12-13 timer. Det var lagt ut rødrev som åte, og på det meste var det 5-6 ørner på plassen som sloss om maten. I skjulet måtte jeg være kl. 06 på morgenen i mørket og i bitende kulde.
Kongeørnbildet er tatt i Telemark januarmåned i 2015 med skikkelig snøføyke. Satt to dager i skjul, hver dag ca. 12-13 timer. Det var lagt ut rødrev som åte, og på det meste var det 5-6 ørner på plassen som sloss om maten. I skjulet måtte jeg være kl. 06 på morgenen i mørket og i bitende kulde.

Halldis Myhre Tvete

Klematis med store blomster er spennende og litt eksotisk. Denne bor i hagen min på Kjønnås og har kommet med noen få blomster i år. Jeg er spent på å se om den klarer vinteren. Å gå tett på blomstene med kameraet er noe av det mest spennende med fotografering for meg. Det er så mange detaljer i selve blomsten, det er spennende bladformer og jeg prøver å fange sjelen til blomsten. Makrofotografering er for meg læring og undring - det er så mye vakkert i naturen. Det er mange flotte og spennende hageplanter, men de største opplevelsene med kamera har jeg nok hatt med de ville vekstene
Klematis med store blomster er spennende og litt eksotisk. Denne bor i hagen min på Kjønnås og har kommet med noen få blomster i år. Jeg er spent på å se om den klarer vinteren. Å gå tett på blomstene med kameraet er noe av det mest spennende med fotografering for meg. Det er så mange detaljer i selve blomsten, det er spennende bladformer og jeg prøver å fange sjelen til blomsten. Makrofotografering er for meg læring og undring – det er så mye vakkert i naturen. Det er mange flotte og spennende hageplanter, men de største opplevelsene med kamera har jeg nok hatt med de ville vekstene

Erik Flyen

RØD KATT For noen år siden skulle jeg haste ombord på en ferge fra den vesle øya Ydra til Athen. Nede ved havna oppdaget jeg denne sure katte som satt i et oliventre. Den forandret ikke uttrykk eller stilling, selv om jeg bråstoppet og tok tre bilder av den.
RØD KATT For noen år siden skulle jeg haste ombord på en ferge fra den vesle øya Ydra til Athen. Nede ved havna oppdaget jeg denne sure katten som satt i et oliventre. Den forandret ikke uttrykk eller stilling, selv om jeg bråstoppet og tok tre bilder av den.

Hilde Jordbruen

Tenårene er kanskje de mest utfordrende årene i våre liv. Alt skal man klare, alt har man å lære og i denne perioden vil mange finne sin identitet og lære hvem de er. Dagens tenåringer har så mye inputkanaler og så mye press på seg! dette bildet har jeg forsøkt å fange en personlighet og en følelse av hvordan det er å være tenåring i dag.
Tenårene er kanskje de mest utfordrende årene i våre liv. Alt skal man klare, alt har man å lære og i denne perioden vil mange finne sin identitet og lære hvem de er. Dagens tenåringer har så mye inputkanaler og så mye press på seg! dette bildet har jeg forsøkt å fange en personlighet og en følelse av hvordan det er å være tenåring i dag.

Lars Tvete

Damslipp Bildet er tatt ved Atnbrua i Sollia, på Fossedagene den første helgen i september. Damslippet har startet, de første nålene (stokkene) som demmer opp Atnsjøen er tatt bort så vannet strømmer ut med stor kraft. Om litt skal resten av nålene (til høyre) trekkes opp og tømmeret kan slippes gjennom dammen, ned fossen og fløtes videre nedover Atna elv. I 2016 ble fløting demonstrert under Fossedagene. For 60 år siden var fløtingen et hardt og farlig arbeide med å få tømmeret ned til Glomma og videre sørover. Meget godt dokumentert i ny bok av Bjørn Brænd. Jeg gleder meg stort over alt det vakre og spennende som Sollia har å by på. Se www.sollia.net.
Damslipp Bildet er tatt ved Atnbrua i Sollia, på Fossedagene den første helgen i september. Damslippet har startet, de første nålene (stokkene) som demmer opp Atnsjøen er tatt bort så vannet strømmer ut med stor kraft. Om litt skal resten av nålene (til høyre) trekkes opp og tømmeret kan slippes gjennom dammen, ned fossen og fløtes videre nedover Atna elv. I 2016 ble fløting demonstrert under Fossedagene. For 60 år siden var fløtingen et hardt og farlig arbeide med å få tømmeret ned til Glomma og videre sørover. Meget godt dokumentert i ny bok av Bjørn Brænd. Jeg gleder meg stort over alt det vakre og spennende som Sollia har å by på. Se www.sollia.net.

Linn-Anette Vang Berget

Vakre Vilde. Hun er mitt kjære tantebarn
Vakre Vilde. Hun er mitt kjære tantebarn

Tor Ivan Boine

“Stille før stormen” For noen somre siden besøkte jeg en slektning som bor i Stabbursnes. Par mil nord for Lakselv i Finnmark. Tok en gåtur i fjæra mens jeg så været brygge over meg. Nede til venstra kan man såvidt skimte Lakselv, hvor regnværet slått til. Jeg ser regnet fare hurtig over Lakselv. mot øst. Trygg på at jeg ikke får regnet over meg, vandrer jeg videre og beskuer de spennende elektriske skyene som dekker til solen. Lufta føles elektrisk. Spenningene er der i skyene. Men de kommer aldri. Du kan se flere bilder fra turen min i Stabbursnes her: bit.ly/stabbursnes
“Stille før stormen” For noen somre siden besøkte jeg en slektning som bor i Stabbursnes. Par mil nord for Lakselv i Finnmark. Tok en gåtur i fjæra mens jeg så været brygge over meg. Nede til venstra kan man såvidt skimte Lakselv, hvor regnværet slått til. Jeg ser regnet fare hurtig over Lakselv. mot øst. Trygg på at jeg ikke får regnet over meg, vandrer jeg videre og beskuer de spennende elektriske skyene som dekker til solen. Lufta føles elektrisk. Spenningene er der i skyene. Men de kommer aldri. Du kan se flere bilder fra turen min i Stabbursnes her: bit.ly/stabbursnes

Ingolf Morten Bones

Sundstugua bygd 1896 Sundstugua og gamle riksvei 50 på Losna i Fåvang er et bortgjemt og glemt kulturminne i Ringebu kommune, Losna sundstad ble lagt ned høsten 1968 etter å vært en fast sundstad over Losna i forbindelse med at jernbanestrekningen Tretten - Sel ble åpnet høsten 1896. Gamle smale riksvei 50 gikk forbi Sundstugua helt ut med Borgenesseberget. Veien er fortsatt intakt med et gammelt autovern av tre. Under krigen tok tyskerne å la om veien opp mot Borgermoen. Det er mye historie på denne plassen som det er verdt å ta vare på. Bildet er tatt august 2016 med en DJI Phantom 3 Professional drone. På bildet ser man en del av riksvei 50, Sundstugua og Losna (Lågen)
Sundstugua bygd 1896 Sundstugua og gamle riksvei 50 på Losna i Fåvang er et bortgjemt og glemt kulturminne i Ringebu kommune, Losna sundstad ble lagt ned høsten 1968 etter å vært en fast sundstad over Losna i forbindelse med at jernbanestrekningen Tretten – Sel ble åpnet høsten 1896. Gamle smale riksvei 50 gikk forbi Sundstugua helt ut med Borgenesseberget. Veien er fortsatt intakt med et gammelt autovern av tre. Under krigen tok tyskerne å la om veien opp mot Borgermoen. Det er mye historie på denne plassen som det er verdt å ta vare på. Bildet er tatt august 2016 med en DJI Phantom 3 Professional drone. På bildet ser man en del av riksvei 50, Sundstugua og Losna (Lågen)

Inge Asphoug

Det gamle selet viser gammel storhet - to etasjer og veranda, men dessverre har forfallet begynt. Vi kan ane hvilket praktbygg dette var en gang i tiden. Bildet er fra Ormsetra i Imsdalen der seterdriften for lengst er opphørt. De fleste av setrene er fradelt og solgt og kveene er tilbakeført til allmenningen.
Det gamle selet viser gammel storhet – to etasjer og veranda, men dessverre har forfallet begynt. Vi kan ane hvilket praktbygg dette var en gang i tiden. Bildet er fra Ormsetra i Imsdalen der seterdriften for lengst er opphørt. De fleste av setrene er fradelt og solgt og kveene er tilbakeført til allmenningen.

Anette Romsås

Bildet er tatt på setra vår på Øksendalen en fin sensommerdag. På bildet sitter min firbeinte bestevenn Tessi i en stol og ser etter sau, sitt yndlingsdyr.
Bildet er tatt på setra vår på Øksendalen en fin sensommerdag. På bildet sitter min firbeinte bestevenn Tessi i en stol og ser etter sau, sitt yndlingsdyr.

Stig Walter Nymoen

Fossefall på Vendalen i Sør Fron kommune en dag i slutten av august 2016
Fossefall på Vendalen i Sør Fron kommune en dag i slutten av august 2016

Aino-Anette Søreng

Fisherlady Når jeg er ute på reise, synes jeg det er spennende å gå rundt og observere mennesker. Denne herlige fiskeren satt på brygga i Gydina i Polen. Hun utnyttet en god sensommerdag i sola for å prøve fiskelykken.
Fisherlady Når jeg er ute på reise, synes jeg det er spennende å gå rundt og observere mennesker. Denne herlige fiskeren satt på brygga i Gydina i Polen. Hun utnyttet en god sensommerdag i sola for å prøve fiskelykken.