Evelien

Gjestefotograf: Geir Andre Olsen

Jeg er bosatt i Oslo med hytte på Venabygdsfjellet,
Gunnarbu. Hytta er bygget sammen med min far Gunnar, og jeg tilbringer så mye tid på fjellet som mulig, sommer som vinter. Jeg liker å sykle, gå turer og gå på ski i fjellet, gjerne sammen med kamera og fotoutstyr. Hytta og fjellet her oppe er stedet jeg finner ny energi og får fred i sjelen i en ellers hektisk hverdag.

Tittel på bildet: “SØLENKLETTEN I AFTENSOL” Bildet er tatt på en høsttur til Muen i oktober, rett før solen går ned og lyset er ekstra varmt og mykt. Muen er ett av de mest populære turmålene på fjellet og jeg prøver alltid å ta med nye gjester opp for å se den spesielle “sukkertoppen” med alle steinene, vardene og den flotte utsikten. Turen opp er bratt, men ikke verre enn at store som små kommer opp.

Evelien Lanting

Evelien
Dette bildet er tatt under Ringebu Wave, som det er kjent for igjennom kajak miljøet. På dette bildet har vi en Belgisk kajakkpadler som nyter bølgene under den gamle ødelagte broen, og som virkelig kommer i sitt ess der han rir på bølgene. Når nivået er bra og elva leverer, er padlerene villige til å kjøre i flere timer og mil, for å mestre leken på bølgene.

Ida Myhren og Sunniva Odlo Myrvang

Dette er et bilde vi tok i vår på en fotoshoot i skogen av Signe og Agnes. “Får æ holde dæ i handa, holde fast ei lita stund. Slippe taket i alt anna og bare holde uten grunn.” – Kjerstin Aune

Inge Asphoug

Tittel på bildet: «SOL OG REGN» Dette er et av mine favoritt bilder tatt en sommerdag i juli for snart to år sida. Bildet er tatt fra Remdalshøgda og viser Ringebufjellets vide vidder og runde topper. I det fjerne ser en Rondanemassivet som reiser seg steilt. I bildet har en elementer som sol og regn – og skydekket er så lavt at en har følelsen av å stange hodet oppi det. Sola som stikker fram gir bildet en dramatisk effekt. Ta en tur langs Friisvegen en kveld og opplev solnedgangen. Den pleier å være vakker og her kan du virkelig se de 7 blåner. God tur.

Anette Romsås

Tittel på bildet: «SOLNEDGANG» Dette bildet er tatt i avkjørselen fra Friisvegen til Øksendalen av vårens fineste solnedgang. Isen hadde nettopp smeltet fra den lille dammen, men kong vinter klamret seg fast og ønsket ikke sommeren velkommen riktig enda. Jeg har vunnet ”månedens bilde” i GD to ganger, i juli og desember 2014.

Lars Tvete

mose og annet spennende du kan se på et gammelt overgrodd torvtak. Plutselig oppdaget jeg vanndråpene, Tittel på bildet: «DRÅPER PÅ LAV» Til Landsbygalleriet har jeg valgt et foto av vanndråper på kvitkrull. I skyet vær er det bløtt lys uten harde skygger. Da er jeg gjerne ute med kamera. Bildet er tatt med Olympus speilrefleks ved Flaksjøen en sommerdag med lett duskregn og lavt skydekke. Lyset var helt flatt. Jeg tok mange nærbilder av strå

Stig Walter Nymoen

Låven. Denne har stått ut mang en flom men også sett håpet i lav aftensol og blå blå himmel. Den står rett sør for Ringebu og er for meg ett kjært syn når jeg nærmer meg bygda mi.

Aino-Anette Søreng

bugnede hager og hjemmet til den største flokken av hjort i Irland. Samt gjeninnføringen av kongeørn, Donnegal. Der ligger Irlands nest største nasjonalpark Glenveagh National Park. Et område på 170 kvadratkilometer i området ved bredden av Lough Veagh. Den er mest kjent for Glenveagh Castle, i lyet av furutrær. Dette er et helt fantastisk syn, i år 2000. Det som fanget min interesse på denne turen var de mange og fantastiske hagene i området. Du finner et mangfold av eksotiske og delikate planter fra alle verdenshjørner, innrammet av blomster og trær. Det ser rett og slett ut som den kunne vært med i hvilket som helst eventyr med tusser, Madeira og Tasmania. Samt Rhododendron av ulike sorter, med tanke på at hele området i utgangspunktet var vill fjellmyr. Øverst i den ene hagen ligger gartnerboligen, nemlig feer. Finn fram barnet i deg og gå på skattejakt i dette bildet, og se om du kan se dem, som for eksempel Chile, som tidligere har vært utdødd, Tittel på bildet: «VAKTMESTERENS BOLIG» Under min studietid i Irland var jeg heldig og fikk sett litt mer en bare Dublin. Jeg var på biltur til det nordligste fylket, troll og Irenes overtroiske vesner

Halldis Myhre Tvete

Tittel på bildet: «RIKDOM» Maigull var en av min barndoms blomster. Den kom tidlig og var skjør og spinkel. Når en ser den i sollys og nært på, ser det ut som det er drysset gullstøv over den. Da er det lett å forstå hvorfor den heter maigull. Senere på sommeren kommer det små, fine «korger» som er fylt med svarte, runde frø. Jeg liker å fange lyset slik at det framhever detaljer – da ser jeg det store i naturen. Bildet er tatt med Olympus E-M5, makro objektiv 60mm.

Tor Ivan Boine

Tittel på bildet: «MOOO» Kyr er interessante dyr. Hver gang jeg går forbi de i Ringebu, så stirrer de på meg med nysgjerrige blikk. Men i den stille tåken så var de ikke like nysgjerrige. Bildet kom på 3. plass i Norsk Selskap For Fotografi’s Norgesmesterskap i foto, vår. Med tema: stillhet. Juryen sa: “Meget minimalistisk og sanseligt billede. El-ledningerne bryder billedfladen på en flot måde og tilfører noget råt til romantikken. Indhyllet i tågen mister man næsten orienteringen og kun stilheden står tilbage. “

Erik Flyen

Tittel på bildet: «TIMEOUT ATHENS» er tatt for noen år siden mens Hellas fortsatt levde på en bløff, og hevdet at solskinn og blått hav var alt som måtte til for å leve lykkelig i landet. Bildet er tatt i Athen, og de første varslene var kommet om den faretruende dårlige økonomien. På en av de mange rundene i byen kom jeg tilfeldigvis over denne gamle utslitte traktoren og reklamen for turistmagasinet Timeout. Traktoren kan være en metafor for en feilslått politikk og at det er på tide å ta en tenkepause. Et av de mest kjente greske ordene er kaos og akkurat nå er det veldig beskrivende for landets økonomi. Mange av oss har gode ferieminner fra Hellas så la oss håpe det blir med en timeout og ikke game over.

Hilde Jordbruen

Bildet er tatt i Bersveinhølen, nedest i Frya i Ringebu. Denne dramatiske naturen har vært kulisser for både konserter og andre forestillinger – og var en kul ramme rundt brullupsbilder jeg tok i fjor sommer. Det er enkelt å komme til Bersveinhølen – E6 til Frya og ta til venstre i krysset ved FV 27 og følg skilting.

Ingolf Morten Bones

men den er mindre og slankere. Den kjennes lett på sin brune panne og isse og svart flekk på kinnet. Hos meg hekker det flere par sammen i koloni ved at den har tatt i bruk 5 fuglekasser. Bildet ble tatt med Nikon D5200 og en Tamron AF 18-270. Fugler har vært og er av stor interesse., Tittel på bildet: «PILFINK (PASSER MONTANUS)» Bildet ble tatt august 2014 hvor pilfinken hadde sitt andre kull med unger. Pilfinken ligner gråspurv hann