Tittel: Let’s play Jeg fikk en ide om å fotografere dyr, nært innpå for å fange essensen av det. Først tenkte jeg på å prøve å fotografere et vilt dyr, som for eksempel en elg, rev eller til og med en fugl. Men så møtte jeg Tyri, en leken husky-malamute valp. Tyri har et spennende mønster i ansiktet, og veldig livlige øyne. Litt av det samme man kan finne i ville dyr.

Gjestefotograf: Olav Storm

Fra starten i tidlige ungdomsår i et svart/hvitt mørkerom i Oslo til fagfotograf med eget reklamefoto-studio i New York City,
har interessen for fotografering tatt meg med på en lang og spennende reise. Jeg har hatt privilegiet av å kunne leve av min
store interesse og hobby. Etter 10 år i USA, har jeg fortsatt arbeidet som reklamefotograf her hjemme.

Nymånen kommer opp over de blå fjellene etter at solen har farget horisonten rødgul.

Evelien Lanting

Tittel: Let’s play Jeg fikk en ide om å fotografere dyr, nært innpå for å fange essensen av det. Først tenkte jeg på å prøve å fotografere et vilt dyr, som for eksempel en elg, rev eller til og med en fugl. Men så møtte jeg Tyri, en leken husky-malamute valp. Tyri har et spennende mønster i ansiktet, og veldig livlige øyne. Litt av det samme man kan finne i ville dyr.
Tittel: Let’s play Jeg fikk en ide om å fotografere dyr, nært innpå for å fange essensen av det. Først tenkte jeg på å prøve å fotografere et vilt dyr, som for eksempel en elg, rev eller til og med en fugl. Men så møtte jeg Tyri, en leken husky-malamute valp. Tyri har et spennende mønster i ansiktet, og veldig livlige øyne. Litt av det samme man kan finne i ville dyr.

Ida Myhren og Sunniva Odlo Myrvang

Motivet på denne utstillingen er inspirert av våren. masse farger og godt fokus
Motivet på denne utstillingen er inspirert av våren. masse farger og godt fokus

Inge Asphoug

Bildet – som jeg kaller ”Snøstorm” – var en slik dag. Fint vær da jeg forlot bilen for å se etter ryper ved Snødølhøgda, men i løpet av kort tid skiftet været til en forrykende snøstorm. Ingen ryper den dagen men mange fine bilder med mye vær
Bildet – som jeg kaller ”Snøstorm” – var en slik dag. Fint vær da jeg forlot bilen for å se etter ryper ved Snødølhøgda, men i løpet av kort tid skiftet været til en forrykende snøstorm. Ingen ryper den dagen men mange fine bilder med mye vær

Anette Romsås

”Nordlyset over Muen” Jeg tok dette bildet på Venabygdsfjellet 2. juledag 2014, der nordlyset danser over nattehimmelen og lyser opp over majestetiske Muen. Dette var mitt første forsøk på å ta bilde av nordlyset, så jeg er veldig glad i det likevel.
”Nordlyset over Muen” Jeg tok dette bildet på Venabygdsfjellet 2. juledag 2014, der nordlyset danser over nattehimmelen og lyser opp over majestetiske Muen. Dette var mitt første forsøk på å ta bilde av nordlyset, så jeg er veldig glad i det likevel.

Lars Tvete

«Lasskjørere over Venabygdsfjellet» Bildet er tatt på «Nasjonal Turistveg Rondane», fylkesveg 27 mellom Ringebu og Folldal. Jeg har fotograferte fire sleder trukket av solide dølahester fra Fron. Sledene er lastet med skinn og andre varer som skal bys fram på Røros Martnan. De passerer Ringebus høyeste fjell Muen 1424 moh og er snart ferdig med den mest værharde strekningen på turen til Røros. Hesteskyssene går i raskt trav før nedstigningen til Sollia. I nord ser vi Sølnkletten med to spisse topper. Det er fint vær, sol og lite vind. Gruvedriften på Røros startet for nesten 400 år siden! Det var livsviktig å få fram matvarer til gruvefolket vinterstid og det ble mange harde tak for både hest og ferdakarer. Ut på 1800-tallet ble vinterleia over Venabygdsfjellet merket med lange staker og opptil 1300 sledeturer dro da over fjellet i løpet av vinteren. Grunnlaget for turene forsvant da jernbanen kom gjennom Østerdalen på 1870-tallet. Men tradisjonen med sledeturene til Røros er tatt opp igjen. Nå kommer hesteskysser fra både nord og sør, og fra Sverige til Røros Martnan.
«Lasskjørere over Venabygdsfjellet» Bildet er tatt på «Nasjonal Turistveg Rondane», fylkesveg 27 mellom Ringebu og Folldal. Jeg har fotograferte fire sleder trukket av solide dølahester fra Fron. Sledene er lastet med skinn og andre varer som skal bys fram på Røros Martnan. De passerer Ringebus høyeste fjell Muen 1424 moh og er snart ferdig med den mest værharde strekningen på turen til Røros. Hesteskyssene går i raskt trav før nedstigningen til Sollia. I nord ser vi Sølnkletten med to spisse topper. Det er fint vær, sol og lite vind. Gruvedriften på Røros startet for nesten 400 år siden! Det var livsviktig å få fram matvarer til gruvefolket vinterstid og det ble mange harde tak for både hest og ferdakarer. Ut på 1800-tallet ble vinterleia over Venabygdsfjellet merket med lange staker og opptil 1300 sledeturer dro da over fjellet i løpet av vinteren. Grunnlaget for turene forsvant da jernbanen kom gjennom Østerdalen på 1870-tallet. Men tradisjonen med sledeturene til Røros er tatt opp igjen. Nå kommer hesteskysser fra både nord og sør, og fra Sverige til Røros Martnan.

Stig Walter Nymoen

Broen
Broen

Aino-Anette Søreng

For denne utstillingen har jeg valgt å vise et bilde fra Fossett’s Circus som jeg fulgte i noen uker mens jeg studerte i Dublin. Fossett’s Circus er Irlands nasjonal sirkus og ble grunnlagt av Geroge Lowe i 1870. Sirkuslivet har alltid fascinert meg. Eksotiske dyr og mennesker, høytflyvende stunts og litt skumle klovner er ganske spennende. Sirkusets historie er også veldig interessant, det var en arena for folk som så litt annerledes ut eller kunne noe som ingen andre. Dette var underholdning av største grad for 100 år siden. Nå er sirkuslivet forandret, og noen vil kalle det mer en business, men jeg ser fortsatt spenningen og magien som finnes i manesjen.
For denne utstillingen har jeg valgt å vise et bilde fra Fossett’s Circus som jeg fulgte i noen uker mens jeg studerte i Dublin. Fossett’s Circus er Irlands nasjonal sirkus og ble grunnlagt av Geroge Lowe i 1870. Sirkuslivet har alltid fascinert meg. Eksotiske dyr og mennesker, høytflyvende stunts og litt skumle klovner er ganske spennende. Sirkusets historie er også veldig interessant, det var en arena for folk som så litt annerledes ut eller kunne noe som ingen andre. Dette var underholdning av største grad for 100 år siden. Nå er sirkuslivet forandret, og noen vil kalle det mer en business, men jeg ser fortsatt spenningen og magien som finnes i manesjen.

Halldis Myhre Tvete

Tittel på bildet: “Lykke” På ski over snødekte vidder. Plutselig kommer jeg inn i en eventyrhage, der busker og kjerr er dekket av kjempestore krystaller. Krystaller så store som fingrene mine, skapt av sterk kulde og høy luftfuktighet. Alle buskene rundt meg var dekket av disse hvite “fjærene” av snøkrystaller. Det er noe av det vakreste jeg har sett i naturen, men så forgjengelig. Et vindkast, en berøring, noen varme solstråler – og så er alt borte, bare nakne kvister av vier og kjerringris står tilbake. Lykke er å kunne nyte disse øyeblikkene av skjønnhet

Tor Ivan Boine

Bildet er tatt en sen junikveld ved Muvatnet på Venabygdsfjellet
Bildet er tatt en sen junikveld ved Muvatnet på Venabygdsfjellet

Erik Flyen

Bildet er et enkelt Photoshoparbeid i to lag. Det hele startet med at jeg satt i en vaskehall og så på at vannet på bilruten dannet et artig mønster sammen med vinduet oppe på veggen. Så var det bare å finne en trost som spiste bær og det hadde jeg i hagen ved enkelte anledninger. Etter litt mekking og justering ble det et bilde som kan ha en viss symbolikk. Bildene er tatt med to ulike kompaktkamera, begge i kategorien reisekamera.
Bildet er et enkelt Photoshoparbeid i to lag. Det hele startet med at jeg satt i en vaskehall og så på at vannet på bilruten dannet et artig mønster sammen med vinduet oppe på veggen. Så var det bare å finne en trost som spiste bær og det hadde jeg i hagen ved enkelte anledninger. Etter litt mekking og justering ble det et bilde som kan ha en viss symbolikk. Bildene er tatt med to ulike kompaktkamera, begge i kategorien reisekamera.

Hilde Jordbruen

Bildet er et bryllupsfoto tatt på Friisvegen på Ringebufjellet. Syns bildet illustrerer ekteskapet på en måte man ikke ser så ofte i tradisjonelle bilder samtidig som det viser frem en av våre flotteste fjellveier
Bildet er et bryllupsfoto tatt på Friisvegen på Ringebufjellet. Syns bildet illustrerer ekteskapet på en måte man ikke ser så ofte i tradisjonelle bilder samtidig som det viser frem en av våre flotteste fjellveier

Ingolf Morten Bones

Dette bildet er av Blåmeisungene i påventa av mer mat. Bildet er tatt med en macrolinse.
Dette bildet er av Blåmeisungene i påventa av mer mat. Bildet er tatt med en macrolinse.