Av og til så besøker jeg broder’n på jobb. Og det er alltid underholdende. Dyra har personlighet. Litt overrasket over å finne en fotograf der maten pleier å være var nok denne kua. Besøk gjerne nettsiden min for å se de seriøse tinga jeg gjør.

Gjestefotograf Oda Sætre Bjørnson:

Oda er fra Flisa, men har vært elev ved Art linja på Ringebu Folkehøgskule.
Oda er en dyktig fotograf som har sans for øyeblikket og dokumentarbildet.

“Pause” Bildet er tatt våren 2015 på Cuba, i byen Trinidad som er Cubas svar på Røros. Den er med andre ord en del av vår verdensarv.

Hilde Jordbruen

— Hilde Jordbruen —
Av og til så besøker jeg broder’n på jobb. Og det er alltid underholdende. Dyra har personlighet. Litt overrasket over å finne en fotograf der maten pleier å være var nok denne kua. Besøk gjerne nettsiden min for å se de seriøse tinga jeg gjør.

Tor Ivan Boine

Det er ikke alltid man trenger å reise langt for nye opplevelser. Vinkelfallet i Ringebu er nok mest kjent for sitt kraftverk. Våla er oppdemmet av en 40 meter høy hvelvdam i betong som danner et 1,5 km langt inntaksmagasin. Men om vinteren så formes demningen til en gedigen isskulptur. Med to 30 meter høye isvegger på hver side. Det er dette den nyoppstartede klatreklubben Ringebu, Fåvang og Gausdal klatreklubb vet å utnytte. Jeg har aldri prøvd isklatring før. Det har egentlig aldri vært på radaren min. Rett og slett for at jeg ikke trodde at dette var en aktivitet som var aktuell her i området. Har stort sett bilder av isklatrere i Alpene og andre større steder. Det var ikke før jeg så et bilde på Instagram av en som isklatret, i Ringebu! Fascinert over at det faktisk fantes isklatrere her i nærområdet tok jeg kontakt med @brattglede.no på Instagram og spurte om jeg kunne henge med de neste gang de var her i området.

Ida Myhren og Sunniva Odlo Myrvang

Linn-Anette Vang Berget

“Ballerina”

Ingolf Morten Bones

NESLESOMMERFUGL Den er en av våre vakreste dagsommerfugler i familien nymfevinger. Overvintrer som voksen og er tidlig på vingene om våren. Larvene lever i kolonier på nesle. Den nye generasjonen klekkes i slutten av juli. Brennesle er derfor en viktig plante for å bringe arten videre. Bildet ble tatt med Olympus E-510 med en makrolinse satt på stativ, så da var det bare å vente til det kom en fotogen type.

Inge Asphoug

“Regnvær – Nordstulen” Det var fint vær, men i horisonten kom noen mørke skyer – av det våte slaget. Plutselig var det over en – godt og varmt sommerregn. Etter mange lange og varme dager gjør ei regnskur godt – så var det også denne dagen. Jeg hadde vært en tur innover Stulshøgdene og rakk akkurat tilbake til bilen før skura kom. Det var et heftig regnvær, med store og våte dråper som gjorde godt for det som skal vokse. Etter noen minutter var det hele over – sola kom fram igjen og begynte å tørke opp det som hadde blitt vått. Bildet er fra Nordstulen.

Anette Romsås

Dette bildet er tatt på Øksendalen i Ringebufjellet i juli sommeren 2014, det er tatt med hdr-app på iPhone. Ved siden av varden ligger min trofaste bordercollie Tessi på 10 år. Vi gikk opp til Øksendalstoppen for å spise kveldsmaten en sen sommerkveld, og det ble helt klart en kjempefin tur! Bildet ble stemt frem av GDs lesere til månedens bilde for juli 2014.

Lars Tvete

Kunstverket “Flokk” ved Grytting i Sør-Fron. “Flokk” består av 21 skulpturer og ble satt opp i 2011 på en åpen plass nedenfor E6 ved middelaldergarden Sygard Grytting. “Flokk” er skapt av den dyktige norske kunstneren Gitte Dæhlin som levde sammen kulturbevisste indianere helt sør i Mexico. Hun vokste opp i kunstmiljø i Oslo og lærte keramikk hos sin mor. Hun studerte 3 år ved Vestlandske Kunstakademi i Bergen med Baard Breivik som lærer. Gitte Dæhlin ble lagt merke til. Hun skapte spennende skulpturer i tekstil, fikk stipend, reiste til delstaten Chiapas i Mexico og opplevde indianernes harde kamp for å overleve med sin kultur og sitt språk. Her levde menneskene i pakt med naturen i verdens rikeste biologiske mangfold “Flokk” er skapt i Mexico, ble utstilt der før de flyttet til Gudbrandsdalen. Figurene er utført i bronse. De er høye, slanke, grasiøse individer med sine særtrekk. De holder sammen som en gruppe, er både stolte og vaktsomme

Stig Walter Nymoen

Morgenstemning ved elven en dag i november 2015, Sør Fåvang

Aino-Anette Søreng

“Hjertestein” Noe av det jeg gjør er å fotografere brudepar. Og på en slik dag er det mye som må huskes på, for å skape gode minner for brudeparet. Noe av det viktigste er detaljbilder fra dagen. Detaljbilder er ofte brudebukett, ringer, sko eller lignende. Buketten er spesielt viktig, siden det er noe som ikke varer. Dette bildet ble tatt på kjærlighets steinen på Gudbrandsgard Hotell i et bryllup jeg fotograferte i Kvitfjell i fjor sommer. Dette synes jeg ble et symbolsk bilde for hva bryllupsdagen bringer av lykke og kjærlighet, men også for veien videre, med at man må ta en dag av gangen og huske hverandre.

Halldis Myhre Tvete

Bildet er tatt sør for hovedbygningen i prestegarden med utsikt mot Ringebu stavkirke, bygget ca. 1220 og fortsatt sognets hovedkirke. Oppe til venstre i bildet ser vi litt av det gamle hestekastanje-treet som avslutter lønnealleen. Vi ser toppen av staudebedet, og videre nedover mot kirken ligger den gamle eplehagen. Området er vel verdt et besøk – og det serveres kaffe og vaffel i den gamle hovedbygningen. Jeg ønsker dere en god sommeropplevelse i Ringebu og omegn!

Erik Flyen

Klestørk på Karpathos. Bildet er tatt i Olympos, en liten fjellandsby nord på øya. Her er det god tørk, for det er bestandig en varm trekk og mye sol. Det som er hengt opp her er tradisjonelle skjorter, bluser og kjoler. Byen er helt spesiell for den er matriarkalsk. Det vil si at det er kvinnene som bestemmer! Det kan føre til en del artige episoder og det er moro å følge med når mennene tusler rundt og lystrer ordre. Karpathos ligger mellom Kreta og Rodos og er ei langstrakt og smal øy, med ca 5500 innbyggere og har sammen med Kreta den høyeste årlige gjennomsnittstemperaturen i Hellas. Øya regnes på mange måter som noe utenom det vanlige selv i den greske øyverdenen.